Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

Sumber maklumat kesihatan dan penyakit – penyakit utama

Cara mengubati buasir yang selamat !

with one comment

Share

Cara mengubati buasir mempunyai pelbagai kaedah. Antaranya adalah dengan menggunakan herba penawar buasir. Herba penawar buasir merupakan alternatif kepada cara mengubati buasir kaedah ubatan moden yang menggunakan ubatan kimia.

Walaupun cara mengubati buasir menggunakan herba adalah berasaskan bahan semulajadi, tapi kita mesti memastikan produk herba buasir yang diambil tersebut telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan untuk memastikan penawar buasir yang digunakan memang betul seperti apa yang mereka tulis pada label produk. Ini kerana terdapat kemungkinan herba penawar buasir tersebut mengandungi bahan yang berbahaya jika ia belum disahkan oleh Kementerian Kesihatan.

Antara cara mengubati buasir berasaskan herba yang ada di pasaran adalah penawar buasir hpa. Terdapat beberapa sinergi atau gabungan produk hpa sebagai mengubati buasir. Antara sinergi yang biasa digunakan ialah ubat kapsul ficus dan teh asiatica. Alhamdulillah herba penawar buasir hpa memang telah banyak menolong mereka yang mempunyai masalah buasir. Yang penting kena istiqamah dalam pengambilan herba penawar buasir hpa. Harga pun agak berpatutan iaitu sekitar RM60 untuk kedua-dua produk. Saya pernah diberitahu oleh seorang pesakit buasir, ada herba penawar buasir yang berharga sehingga RM800.Mahal betul. Jika begitu kosnya, herba penawar buasir hpa adalah pilihan yang terbaik.

Share

Written by admin

February 13th, 2011 at 2:30 am

One Response to 'Cara mengubati buasir yang selamat !'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Cara mengubati buasir yang selamat !'.

  1. [...] buasir dan rawatan secara tradisional juga mempunyai kelebihan tersendiri dan terbukti dalam mengatasi buasir [...]

Leave a Reply