Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

Sumber maklumat kesihatan dan penyakit – penyakit utama

Ubat Tradisional BUASIR 2014 : cara mengatasi buasir yang berkesan !

with 7 comments

Share

 

Ubat tradisional buasir merupakan salah satu alternatif cara mengubati buasir. Cara ini adalah juga cara yang terbukti berkesan, cuma kena pastikan kita menggunakan ubat buasir tradisional yang betul dan diiktiraf. Cara mengubati buasir menggunakan ubat tradisional buasir dalam kes-kes terentu, dapat mengelakkan seseorang itu daripada terpaksa menjalani pembedahan membuang buasir.

Saya tidak pasti definisi sebenar ubat tradisional buasir, tapi di sini saya suka kaitkannya dengan penggunaan bahan semulajadi terutamanya herba. Memang perubatan tradisional banyak menggunakan herba untuk menghasilkan ubat. Dengan kata lain, secara definisi saya, ubat tradisional buasir merupakan kaedah perubatan selain dari hospital/klinik.

Terdapat pelbagai jenis ubat tradisional buasir di pasaran. Dalam mencari yang sesuai, pastikan anda memastikan penawar buasir yang anda pilih tersebut disahkan oleh kementerian kesihatan. Ini untuk mengelakkan anda mendapat kesan buruk daripada menggunakan penawar buasir yang tidak diiktiraf.

Antara ubat tradisional buasir yang berkesan ialah penawar buasir HPA. Penawar buasir ini telah lama di pasaran dan telah banyak menolong mereka yang mengalami masalah atau simpton buasir. Ubat tradisional buasir ini mendapat kelulusan kementerian kesihatan dan selamat digunakan.

Sila ke:

>> buasir hpa <<

Share

7 Responses to 'Ubat Tradisional BUASIR 2014 : cara mengatasi buasir yang berkesan !'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Ubat Tradisional BUASIR 2014 : cara mengatasi buasir yang berkesan !'.

 1. [...] pilih disahkan kementerian kesihatan. Ini bagi mengelakkan mendapat kesan buruk daripada penggunaan penawar buasir tidak [...]

 2. salam sejahtera.mcm mana saya nak beli produk tersebut

  mohd azmi

  7 Apr 12 at 4:29 am

 3. Salam

  Sila ke: http://www.ubatbuasir.com

  admin

  7 Apr 12 at 3:48 pm

 4. [...] Ubat tradisional buasir hpa merupakan antara herba buasir yang boleh dipertimbangkan. Cara mengubati buasir hpa adalah berasaskan tiga langkah iaitu makan kapsul, minum teh dan sapu minyak pada benjolan buasir. Alhamdulillah setakat ini banyak feedback positif dari mereka yang telah menggunakan ubat buasir ini. [...]

 5. [...] Ubat Tradisional BUASIR : cara mengatasi buasir yang berkesan ! 17.71 view(s) per day [...]

 6. Mcmana nk order

  ari

  14 Mar 13 at 9:53 am

 7. admin

  22 Mar 13 at 7:37 am

Leave a Reply