menghilangkan gout

Laman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab

ubat gout


Rawatan ekonomik , 100% Semulajadi dan berkesan 

Rawati penyakit gout berasaskan Alam Semulajadi tanpa Bahan Kimia  dengan kombinasi 2 produk hebat HPA

 Penting ! elakkan menggunakan bahan kimia yang boleh memudaratkan dalam jangka masa panjang 

Info
Penggunaan istilah ubat gout adalah kerana ramai yang masih menggunakan istilah ini. Secara FORMAL, kaedah herba tidak boleh dipanggil ubat tetapi lebih kepada persedian tradisional untuk merawati penyakit gout. 


Dari Laptop Shukri Zakaria
Kuala Lumpur


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Selamat datang saya ucapkan ke laman web ubat gout hpa saya. Jika anda ke sini saya berpendapat  anda menghadapi masalah gout atau mencari penawar gout untuk orang tersayang anda.

Sebelum lebih lanjut, ingatan untuk diri saya dan anda, setiap penyakit yang didatangkan Allah akan disertakan dengan penawarnya. Semoga anda tidak putus asa dalam mencari penawar yang sesuai. Jika anda telah mencuba 10 penawar tapi tidak berhasil, sentiasa ingat bahawa penawar yang ke- 11 mungkin akan dapat mengatasi masalah gout anda.

Untuk pengetahuan anda, saya merupakan pengedar HPA seperti kad kuasa di bawah. Insyallah melalui laman web ini saya ingin perkenalkan produk herba gout hpa yang merupakan penawar gout yang ekonomik dan insyallah berkesan.
Apakah Penyakit Gout ?

Untuk pengetahuan anda, penyakit gout adalah merupakan penyakit yang biasanya dihidapi oleh kebanyakan oleh lelaki. Macamanapun, perempuan yang sudah melalui putus haid ataupun menopause juga mempunyai risiko untuk mendapat penyakit gout ini walaupun risiko tersebut tidaklah sebesar kaum lelaki.

Penyakit Gout biasanya berlaku akibat daripada dua faktor iaitu asid urik berlebihan dalam badan dan kedua asid urik yang tidak dibuang secara berkesan dalam badan.Asid urik yang berlebihan akan menyebabkan ia membentuk jarum-jarum kristal pada sendi sendi dan sakit serta ia mungkin juga akan terbentuk pada tempat lain. Akhirnya juga mungkin boleh menyebabkan batu karang dalam buah pinggang.

Faktor Utama :
1) Asid urik berlebihan dalam badan
2) asid urik tidak dibuang dengan berkesan dalam badan

Produk hpa cuba mengatasi masalah gout dengan fokus kepada dua faktor di atas dengan mengeluarkan asid urik berlebihan dari badan melalui air kencing. Herba gout hpa juga akan membanyakkan pengeluaran air kencing untuk mempercepatkan proses pengeluaran ais urik

Tanda-tanda penyakit gout menyerang

  1. Sakit sendi yang datang secara tiba-tiba terutamanya pada bahagian ibu jari kaki, lutut dan pergelangan kaki
  2. Sendi membengkak,kaku serta menjadi panas dan merah secara serta merta bila disentuh dan menyebabkan pesakit menjadi demam
  3. Benjolan akan timbul dekat sendi serta cuping telinga yang disebabkan oleh timbunan asid urid yang mungkin kelihatan seperti kapurLaman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab

Mengapa produk HPA perlu jadi pilihan ?


Untuk pengetahuan anda, HPA berasal daripada Perlis. Kini Ibu Pejabat di Perlis dalam proses untuk dipindahkan operasi sepenuhnya di Bangunan HPA International Center (HPAIC)  di Seksyen 13, Shah Alam, Selangor tidak jauh dari Stadium Shah Alam.

HPA International Centre (HPAic)
Lot 1065 & 1066 Phase 19
Laman Seri Business Park 7
Persiaran Sukan, Seksyen 13
40100 Shah Alam
Selangor

Iklan Radix Koko di TV9 (Iklan ke-2 di TV selepas Kopi Radix Mai Secawan)


HPA berpengalaman 20 tahun dalam dunia herba
Produk 100% herba, tanpa bahan kimia
Produk murah tapi berkualiti
Halal lagi suci

HPA ? Mungkin anda hanya mengenali kopi radix ‘mai secawan’ Tapi HPA sebenarnya mempunyai produk herba lain hasil dari pengalaman 20 tahun HPA dalam dunia herba. Ubat gout merupakan antara produk herba lain HPA

Konsep sinergi merupakan salah satu lagi konsep yang penting dalam perubatan herba HPA. Konsep ini akan menggabungkan beberapa produk dalam merawati sesuatu penyakit untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

Produk penyakit gout dari HPA adalah dalam bentuk yang mudah digunakan. Rawatan gout HPA juga dibuat berasaskan herba dan tidak mengunakan bahan kimia. Oleh itu anda tidak perlu takut akan kesan sampingan seperti yang biasanya ada pada ubat yang berasaskan perubatan moden.   

HPA juga merupakan syarikat Bumiputra Muslim terawal mempunyai standard GMP

Satu-satunya syarikat Bumiputra Muslim yang mempunyai kilang
bertaraf ‘GMP’ semenjak dari tahun 1997 yang mempunyai kepakaran
dalam ramuan herba-herba tempatan dan mempunyai rangkaian
pengedar yang mahir dalam perawatan holistik.
Pakej ubat gout HPA ini mengandungi 3 produk yang dicadangkan oleh herbalis HPA berdasarkan konsep ‘sinergi’. Produk-produk tersebut adalah seperti di bawah:
Laman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab
1) Ardisia


No. pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia:

MAL 05090041T

Pastikan ada Hologram

Kandungan : 75 Kapsul

Cara guna: 1 pagi 2 malam. Jika tiada gastrik, sila ambil 30 minit sebelum makan

Jika selepas 3 hari dirasakan tiada apa-apa kesan, sila tambah dos menjadi 2 pagi 3 malam.

Ardisia menggunakan herba Ardisia Crispa (Mata Pelanduk) dan beberapa herba lain yang mempunyai fungsi untuk mengeluarkan asid urik yang berlebihan yang terdapat di bahagian sendi-sendi. Apabila ini tidak diatasi, ia boleh menyebabkan berlakunya sakit pada sendi dan peradangan hingga menyebabkan bengkak. Asid urik yang berlebihan ini merupakan punca utama berlakunya penyakit gout dan Athritis. Asid urik ini akan dikeluarkan melalui pembuangan air kencing.

Herba ini adalah bersifat diuretik dan akan memperbanyakkan pengeluaran air kencing. Pengguna juga dinasihatkan untuk minum air sekurang-kurangnya 2.5 liter air sehari. Selain itu, Ardisia juga dapat menurunkan panas dalam serta untuk menurunkan tekanan darah tinggi.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Ardisia crispa (Mata Pelanduk)

2. Carica papaya (betik)
3. Morinda elliptica (mengkudu)
4. Micromelum pubescens (cemumar)
5. Cinamomum iners (teja lawang)6. Eurycoma longifolia (tongkat ali)2) Malac


No. pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia:

MAL 19972283T

Pastikan ada Hologram

Kandungan : 75 Kapsul

Cara guna: 1 pagi 2 malam. Jika tiada gastrik, sila ambil 30 minit sebelum makan

Jika selepas 3 hari dirasakan tiada apa-apa kesan, sila tambah dos menjadi 2 pagi 3 malam.


Herba malac adalah herba yang bersifat diuretik iaitu herba yang memperbanyakkan air kencing yang berfungsi sebagai anti hipertensi (turunkan tekanan darah) dan anti piretik (penurunan panas) amat baik untuk penjagaan ginjal, memecahkan batu karang, penyakit epilipsi (sawan), infeksi saluran kencing, demam campak, dan penyakit gout.

Malac menggunakan herba utama lalang yang telah terbukti amat mujarab dan dicadangkan dijadikan amalan untuk mereka yang menghadapi masalah tersebut.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Tetra Indica (mempelas)


2. Bamboo spp (buluh)


3. Imperata cylindrica (lalang)3) Teh HerbaTeh herba menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica). Herba ini yang mempunyai ciri pahit mengandungi antioksidan (sejenis ester gluko peiranosil) yang amat baik dalam merawat luka luar (kulit) dan luka dalam (radang usus dan pendarahan otak). 

Teh Herba selain itu mujarab untuk buasir, gout, radang tenggorokan, batuk, radang usus serta mempunyai anti oksidan yang tinggi.

Tapi antara fungsi utama teh herba ialah untuk membersihkan usus supaya herba dapat diserap dengan sebaiknya


1) Hydrocotyle asiatica (pegaga)
Laman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab


Testimoni #1

Doktor homeopathy menasihatkan saya menggunakan Ardisia kerana paras asid urik ada sedikit peningkatan dan selepas menggunakannya dua botol, sakit di kaki kiri saya sudah tiada.Alhamdulillah.

Nama: Ida Rizyani Tahir
Negeri: PahangTestimoni #2
Kesan hanya dalam 2 minggu !

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA, SAYA PENGIDAP R.ARTRITIS SEJAK 1 TAHUN LEPAS.BERBAGAI RAWATAN TERMASUK DRP.RAWATAN PAKAR TELAH SAYA CUBA, TENTANG PENYAKIT SAKI SENDI KAKI YANG DIHIDAPI.SAYA PERNAH MENCUBA PELBAGAI PRODUK CONTOHNYA SUSU AWAL LEMBU IGG DAN MACAM-MACAM LAGI TETAPI TIADA KESANNYA.

SETELAH ITU SAYA DIPERKENALKAN DGN. PRODUK HPA OLEH RAKAN SAYA DAN SAYA MENCUBA K.RADIX,T.ASIATICA,MALAC,ARDISIA DAN H.TUJU ANGIN.DLM.MASA 2 MINGGU PENYAKIT SAYA SEMAKIN BERKURANGAN SYUKUR KEPADA ALLAH KERANA MENGGENALKAN DGN. PRODUK YANG BAGUS INI.UNTUK PENGGETAHUAN SEMUA SAYA SEKARANG MENJADI AHLI HPA.T/Q SEMUA.
 
Nama: Zaki Abd. Rahman
Negeri: JohorTestimoni #3

CUSTOMER SAYA TELAH MENGIDAPI PENYAKIT GHOUT LEBIH DARI 10 TAHUN.KAEDAH PERAWATAN BERBEKAM DAN PENGAMBILAN HERBA ARDISIA,TUJU ANGIN,MALAC DAN TEH HERBA TELAH MENGURANGKAN PENYAKIT BELIAU.

KINI BELIAU TELAH MENYERTAI hpa SEBAGI PENGGUNA TETAP DAN SETIAP BULAN BELIAU AKN BERJUMPA SAYA UNTUK BERBEKAM

Nama: Shamsuri Muat
Negeri : Pulau Pinang


Testimoni #4


*Di ambil dari blog ahli hpa


Testimoni #5


*Di ambil dari laman web www.tranungkite.netProduk-produk HPA juga:

Diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK), Kementerian Kesihatan Malaysia.
Dikilangkan mengikut standard Good Manufacturing Practice (GMP)
Diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Mendapat pengiktirafan ISO 9001-2000
Menggunakan 100% herba

Mengapa beli pakej rawatan gout HPA dari kami ?

Penghantaran terus ke rumah atau pejabat anda
Penghantaran menggunakan ‘pos laju’ dari Pos Malaysia. Penghantaran mempunyai  ‘tracking id’ untuk tahu status penghantaran produk
Proses pembelian mudah. Hanya klik butang ‘order now’ di bawah dan kami akan bantu anda

Laman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab

Bagaimana proses penghantaran produk ?

Untuk proses penghantaran produk, saya menggunakan perkhidmatan Pos Laju dari Pos Malaysia. Saya telah mengendalikan dalam lebih kurang 500 penghantaran produk herba HPA dari tahun 2009 di mana mendapat order hampir setiap hari.

Alhamdulillah setakat ni hanya dalam 2 kes produk tidak dapat dikesan. Jika berlaku perkara seperti ini, saya akan beri 2 pilihan pada pelanggan samada untuk pos sekali lagi atau kembalikan wang. Apa yang saya boleh katakan, perkhidmatan Pos Malaysia adalah cemerlang.  Tak perlu bimbang.

Cuma pastikan anda letakkan alamat yang sesuai. Kalau tiada orang di rumah, sila buat alamat pejabat anda. Jika posmen datang dan tiada orang, biasanya satu kad akan ditinggalkan. Ini akan memberi sedikit kesusahan kerana anda perlu pergi ambil sendiri di pejabat pos untuk ambil.

Jadual Penghantaran

Hari bekerja (Isnin - Jumaat)

Order sebelum 5.30 petang - Dihantar pada hari yang sama
Order selepas 5.30 petang - Dihantar pada esok harinya

* Order diterima selepas 5.30 petang pada hari Jumaat akan dihantar pada hari Isnin
** Order pada hari Cuti Umum Wilayah Persekutuan akan dipos pada hari bekerja berikutnya

Hujung minggu (Sabtu & Ahad)

Order diterima pada hujung minggu akan dipos pada Isnin berikutnya


Jangkaan untuk produk sampai pada anda

Jangkaan ini dikira dari hari produk di pos, sila periksa jadual penghantaran di atas.

(kecuali kawasan pedalaman 2 hari)

*    Jangkaan di atas adalah berasaskan standard Pos Laju
**  Jika produk tidak sampai selepas 4 hari bekerja, sms atau call saya segera
Pakej Lengkap Gout
RM77 (Semenanjung)
RM80 (Sabah/Sarawak)


* harga sudah termasuk kos penghantaran dengan khidmat POS LAJUKlik butang order now di atas untuk maklumat cara order

Singapura ? Klik sini


Soal Jawab ringkas

1) Apakah penawar gout hpa benar-benar berkesan ?
Penawar gout HPA telah lama berada di pasaran dan telah membantu ramai pesakit gout untuk pulih. Ini adalah salah satu usaha yang boleh anda lakukan, selebihnya tawakkal pada Allah.

2) Adakah saya perlu amalkan herba gout hpa secara berterusan walaupun setelah sembuh
Tidak. Bila penyakit gout sudah sembuh tidak perlu lagi mengambil herba ini

3) Bagaimana saya ingin order produk ini ?
Sila klik butang 'Order Now' di atas. Anda akan di bawah ke laman web order. Bank-in duit ke akaun bank yang tertera dan isi maklumat pembayaran.

4) Bolehkah diambil dengan ubat hospital / klinik ?
Boleh. Tapi jarakkan pengambilan dalam 2 jam. Kalau ambil ubat hospital /klinik pukul 8 pagi, pukul 10 pagi baru ambil herba ini

5) Apakah kesan sampingan menggunakan produk ini?
Herba penawar gout hpa tidak mempunyai kesan sampingan tidak baik tetapi untuk sesetengah individu terdapat kesan penyembuhan (petanda baik) seperti pening, panas badan. Kesan penyembuhan ini biasanya sementara

6) Apakah penawar gout ini 100% herba
Ya. Produk gout ini adalah menggunakan 100% herba berasaskan 20 tahun pengalaman HPA dalam dunia herba

7) Apakah penghantaran selamat ?
Penghantaran selamat menggunakan Pos Laju. Saya telah mengendalikan beberapa ratus penghantaran produk herba hpa di mana menerima order hampir setiap hari. Setakat ingatan saya hanya ada 2 kes produk tidak dapat dikesan. Jika kes seperti ini berlaku, saya akan KEMBALIKAN duit anda secepat mungkin.


Laman web telah berpindah ke tapak baru, sila klik link di bawah : 

>> rawatan gout <<

ubat gout mujarab

Dari saya;Shukri Zakaria
Agen HPA (no: 328424.MY01)
013-2045433
hpa.maisecawan@gmail.com


Kuala Lumpur2009 Shuk IM - ubat gout

herba penawar gout