Kelebihan minyak kelapa dara dalam rawatan rambut gugur

Share

Post ini merupakan perkongsian dari Pengarah Urusan Bio asli sendiri dari pengalaman beliau menggunakan minyak kelapa dara untuk mengatasi masalah keguguran rambut . Di bawah perkongsian beliau :

Kelemumur di kulit kepala dan rambut biasanya sangat merimaskan, gatal dan berbau yang tidak menyenangkan. Dan yang lebih malang lagi, kelumumur boleh mengakibatkan rambut menjadi kurang sihat dan sekiranya berterusan ianya akan menjejaskan kesuburan akar rambut. Akibatnya rambut kita akan menjadi kurus dan akhirnya gugur dan kesudahannya mengalami masalah rambut botak . Inilah yang berlaku kepada diri saya sendiri.

Oleh sebab masalah ini saya berusaha untuk mencari penawar rambut gugur , sehinggalah bertemu seorang rakan pada majlis rewang kenduri yang botak licin suatu ketika dahalu tetapi sekarang tumbuh terpacak sedikit. Dia memberi tahu saya untuk mengunakan minyak kelapa yang beliau pakai. Pada ketika itu kami tidak mengetahui yang itu adalah minyak kelapa dara sehingga saya menghadari hari terbuka di Mardi.

Apabila saya melihat Minyak Kelapa Dara yang dikeluarkan Mardi dan bertanyakan spesifikasi barulah saya tahu minyak yang saya pakai itu ialah Minyak Kelapa Dara . Bermula daripada saat itu saya terus mengkaji dan belajar untuk menghasilkan Minyak Kelapa Dara yang lebih berkualiti yang sekarang ini saya namakan Minyak Kelapa Dara Bio Asli . Memang benar, minyak kelapa dara sangat mujarab untuk masalah kelemumur dan dalam rawatan rambut rosak disebabkan kandungan lauric asid , capric asid dan berbagai lagi jenis fatty asid yang bertindak membunuh kulat kelemumur dan meresap jauh kedalam kulit kepala untuk merawat sel-sel yang rosak.

Alhamdulilah hasilnya sangat memuaskan dan kini ianya menjadi minyak rambut, muka dan minuman saya setiap hari.

  • Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada kulit kepala.
  • Menghapuskan kelimumur pada kulit kepala dan mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya menghalang kulat kelemumur dari membiak serta rambut menjadi subur dan bertambah hitam.
  • Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya.
  • Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet matahari.
  • Menyuburkan kulit kepala dan rambut dari gugur.
ubat rambut botak

Sila klik link di bawah untuk maklumat lanjut

>> rawatan rambut gugur <<

Share

One thought on “Kelebihan minyak kelapa dara dalam rawatan rambut gugur

  1. Pingback: Kelebihan minyak kelapa dara dalam rawatan rambut gugur | Mohd Khalil Saba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *